Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χαϊδαρίου

17 Απριλίου, 2025 11:34

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χαϊδαρίου την Κυριακή 13 Απριλίου, το οποίο διοργάνωσαν ο Σύλλογος Σκάκι «Μαχητές Χαϊδαρίου» και ο Δήμος Χαϊδαρίου.Περίπου 100 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων γέμισαν την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, δείχνοντας το πολύ υψηλό επίπεδο που υπάρχει ακόμα και σε μικρές ηλικίες.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά, στον Σύλλογο στους γονείς και σε όσους βοήθησαν για να γίνει πράξη για πρώτη φορά αυτό το Σχολικό Πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως το σκάκι είναι ένα πολύ σημαντικό πνευματικό άθλημα, καθώς καλλιεργεί στα παιδιά την υπομονή και την επιμονή στην προσπάθεια.Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Παναγοπούλου ανέφερε από την μεριά της πως φέρνει μεγάλη ικανοποίηση η συμμετοχή και η τόση χαρά που έδωσε το πρωτάθλημα στα παιδιά, και μπαίνει πλέον ο στόχος του χρόνου οι συμμετέχοντες να είναι διπλάσιοι και να είναι και από άλλες ηλικίες.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Πρόεδρος των Μαχητών Χαϊδαρίου Γιώργος Κουλαξουζίδης, ευχαριστώντας παράλληλα και το Δήμο Χαϊδαρίου για την συνεργασία.Δόθηκαν μετάλλια σε όλα τα παιδιά, ενώ βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι ανά φύλο και τάξη, καθώς και τα σχολεία με τις περισσότερες συμμετοχές και με τις περισσότερες επιτυχίες.

Εκτός από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου και την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και έδωσε μετάλλια και βραβεία και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα.Το παράδειγμα των παιδιών πάντως μιμήθηκαν και γονείς, οι οποίοι είπαν να… δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.