Μνημόνιο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο υπέγραψε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός.

5 Ιουνίου, 2020 16:25

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ενώνουμε κι επίσημα τις δυνάμεις μας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μια μεγάλη προσπάθεια: Να γίνει το Χαϊδάρι ένας πραγματικά “πράσινος” Δήμος βάσει των προτύπων που έχει θέσει ο ΟΗΕ μέσω των Παγκόσμιων Στόχων. Στον Δήμο Χαϊδαρίου υπάρχουν 118 σημεία πρασίνου, πλατείες, πάρκα και άλση, που μπορούν να αποτελέσουν το αντικείμενο μιας σειράς παρεμβάσεων με σημαντικό περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό αλλά ακόμα και κοινωνικό αποτύπωμα. 
Ξεκινάμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό μαζί με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τον κατεξοχήν φορέα που διαθέτει την τεχνογνωσία και τα εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων δράσεων . 
Συμβολικά η συνεργασία μας επικυρώθηκε σήμερα 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Κiντζιο. Όλες οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν έχουν μια κοινή και πολύ σημαντική συνισταμένη: την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας.
Ένα θερμό ευχαριστώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον Πρύτανη κ. Κίντζιο για τη συνεργασία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ